• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Semana de la ciencia
Porno

Setmana de la ciència: SIDÊROS, EL DÉU DEL CEL

E-mail Imprimir PDF
There are no translations available.

SIDÊROS, EL DÉU DEL CEL .
Activitat gratuïta organitzada per a grups d'escolars.
Del 8 al 16 de novembre.
A la casa pagesa Es Porxet, Necròpolis del Puig des Molins, Eivissa.

Es tracta d'un taller de trasformació del metall, principalment ferro, per a l'obtenció d'eines i ormejos de la vida quotidiana, utensilis, armes i elements de prestigi en

les societats mediterràneas de l'Antiguitat.

Mitjançant la mostra amb elements i activitats reals documentades es pretén fer arribar al públic una idea general de com era en l'Antiguitat el procés o art de treballar els metalls.

Per a això s'exposaran elements sobre la fase d'extracció del mineral des de les mines, la seva primera transformació mitjançant la reducció de la mateixa en un forn de fosa primari (esponges de ferro), i l'obtenció del material de treball dels forjadors (lingots de ferro), en una primera fase.

En una segona fase i mitjançant el desenvolupament real d'una forja amb tots els seus elements (forja de carbó, enclusa, eines de forjador, etc.) s'explicarà el treball de modelatge dels lingots per convertir-los finalment en eines i utensilis de treball.

També es parlarà de l'ús de metalls en la vida quotidiana dels comerciants, amb l'ús de làmines de plom i bronze com a suport per apuntar les seves transaccions comercials. A l'ús d'aquesta introducció als suports d'escriptura s'ampliarà amb una xerrada sobre l'escriptura en l'Antiguitat i una mostra d'elements relacionats amb la mateixa com a papirs, tauletes, tabulaes de cera, etc.

Tot això amb pràctiques de taller per als nens on puguin realitzar manualitats.

 

 


Boletín informativo

¡¡¡ VISÍTANOS !!!

El museu de Puig des Molins.pdf

Design by i-cons.ch / etosha-namibia.ch  / Plantillas Joomla • calidad de fondos de escritorio